Mikor örökbe fogadsz egy kutyát nem tudhatod mit hoz magával

Állatjóléti Közösség

Created with Sketch.

Mikor örökbe fogadsz egy kutyát nem tudhatod mit hoz magával

Mikor örökbe fogadsz egy kutyát, egy utcáról befogottat, sosem tudhatod, mi van a batyujában.

Hogy abból az életből, amit nélküled élt, mit hozott magával.

Hiszen ő is volt kiskölyök lapátfülekkel és rózsaszín pocakkal, tejszagú babaszőrrel, csak te nem láthattad, és sosem láthatod.

Nem voltál ott, mikor először tettek nyakörvet a nyakába, vagy először mászott az ágyba.

Volt egy neve, amin hívták, amit becéztek, vagy amit üvöltöttek, mikor dühösek lettek rá, de te nem tudod meg ezt a nevet soha.

Sebekkel jön. Néhányan nem testivel, de mind hoz a batyujában valami lelki sérülést. Hiszen volt egy élete előtted, egy családja nélküled, és ő szerette őket. Nem tudsz annyira bántani egy kutyát, hogy ne szeressen. Ha láncon élt, ha ütötték, neki az volt a világ, ott volt otthon. És nem is gondolt rád. Aztán ez a család kilöki magából, utcán kóborol vagy gyepmesteri telepen ül, és a sorsát várja. Akkor jössz te. A szemébe nézel, és nem látod a babaszagú kölyökkutyát, a sérült lelkű felnőttet látod, akinek volt egy élete. Aki csalódott. Akinek szüksége van rád.

Haza viszed, és minden nap meglepetés. Hogy tud trükköket, amiket nem tanítottál, hogy fél dolgoktól, amikre nem számítasz. Neked teljesen természetes, hogy a vizsla boldogan repül a kanapédra, és nem érted, ő miért retteg belépni az ajtódon, felmenni egy lépcsőn, vagy miért pánikol, ha magára hagyod. És eltelnek a napok, a hónapok, az évek, és nem is emlékszik már rá, hogy volt egy élete előtted, csak téged szeret, mintha sosem lett volna más, és úgy terpeszkedik a kanapédon, az életedben, olyan boldogan, hogy néha te is elfelejted, hogy ez nem volt mindig így.

És ezer fotó készül a ti közös történetetekről.

Aztán egy nap észreveszed, hogy megőszült az álla.

És számolni kezdesz, hogy végülis hány év telt el, és hány éves lehet… mert egy utcagyerek nem hoz magával születési bizonyítványt, a kora mindig saccolt lesz…és bár 2 vagy 4 közt nincs nagy különbség, ha ezek az évek a közös időből vesznek el, számítanak

A képen Plútó gazdikereső kutya látható

Telefonszám: 70 40 90 680

Tags: