LORA: labrador mix/szuka/közepes testű, szül. kb. 2014.
Marmagasság: 49 cm
Súly: 20 kg
Oltott, chippelt, ivartalan

Lora egy sokat szenvedett kutya, akinek eredeti gazdája, egy igazi kutya gyűjtő volt. Ennek a homo sapiensnek 14 nagytestű kutyája volt egy pici udvarban. Mind ivarosan, dominancia harcokkal tarkítva élték mindennapjaikat.

Lora volt a falka leggyengébb láncszeme, gyakran vesztett csatát a többiekkel szemben. A lelki megrázkódtatások nyomait a mai napig magában hordozza. Sokszor próbál észrevétlen maradni, fél… Eleinte távolságtartó és meghunyászkodik, földre lapul… A kaját bevédi, nem osztozik, ez bevésődött az agyába, hogy azért meg kell harcolnia. Ezen túlmenően viszont alapvetően kedveli a kutyák társaságát, csak ne bántsák őt. Ha őt nem molesztálják, ő nem bánt senkit.

Emberekkel barátságos, örül a kennelben is, ha megsimogatják. Félve teszi kis turpisz orrát az ember tenyerébe. Alapvetően bújós és kedves kutya, csak nem szabad a pozitív érzéseket sem rázúdítani. Fokozatos, szép, csendes, lassú, nyugodt ismerkedést kell nála alkalmazni, hogy bizalmat szerezzen. Ha azt hiszi, hogy bántani akarják, csak morog, vicsorog, de soha-soha nem kapna oda. Csak jelzi, hogy nem tetszik neki a dolog, védekezik.

Lora az a kutya, aki hamar visszatérhetne a kiegyensúlyozott kutyák világába, ha egy hozzáértő család bizalmat szavazna neki és időt adna arra, hogy lelkileg regenerálódjon.

Nem kellene neki sok idő, nem hónapokig tartó rehabilitációról van szó, csak egy visszafogott tempójú ismerkedési fázisra.

Lora az elmúlt hónapokban csak pozitív változásokon ment keresztül. Picit még mindig tartózkodás jellemzi, de csak eleinte. Egy kis simogatás, egy kis becézgetés, és máris oldódik. Nagyon-nagyon nyugodt kutya, csodálatos természet, kis eminens. Soha nem nyomul, soha nem siet, hangja sincs. Imád sütkérezni a napon, csak fekszik, behunyja a szemét és élvezi. Imád sétálni, nagyon ügyes póráz használó. Egyre kedvesebb mindenkivel, és egyre inkább szeret az ember mellett elidőzni. Már az arcunkat is oda tudjuk a pofijához tenni, engedi, nem tiltakozik a közelségünktől. Az örökké hálás kutya természete benne lakozik.

Szolnokon látogatható.

Érdeklődni lehet a 70-4595-634es telefonszámon.


Örökbefogadás díja 10.000 ft

Adomány

500 Ft
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 500Ft

Köszönjük szépen, hogy meglátogatott minket