A Puli Állatvédő Egyesület online önkénteseket keres állatvédelmi feladatraSürgősen online segítőket keresünk, kedves állatszerető, segíteni akaró emberek!


Nem tud mindenki állatot menteni fizikálisan, van, aki nem tud hazavinni bajbajutott állatot, vannak, akik még ideiglenesen sem tudnak fogadni kutyát vagy cicát.

Most mégis tudsz segíteni ennek a rengeteg sebből vérző állatvédelemnek.


Menhelyünkön létszámstop van, addig, amíg nem talál sürgősen gazdára jónéhány védencünk, sajnos ez így is marad, magyarul nem tudunk újabb bajbajutott léleknek segíteni.

Ugyanakkor igyekszünk gyepmesteri telepeken levő kutyusoknak is gazdát keresni és kijutattni őket onnan.


Ha úgy érzed, segíteni akarsz, és van naponta pár perced, estleg fél órád, hogy otthonról, ily módon be tudj szállni az állatvédelembe, kérlek jelentkezz az orokbefogadas.puli@gmail.com email címen

A Facebook csoportok elsődleges célja, hogy minél több gyepmesteri telepen és a menhelyen lévő kutyát segítsünk gazdához.

Ennek ma a Facebookon az egyetlen módja, hogy az adott kutyának minél több megosztása legyen. Tehát a feladat az, hogy minden kutya folyamatosan osztva legyen, saját profilon is, de sokkal hatékonyabb, ha nagy létszámú állatvédelmi vagy gazdikereső csoporokba osztjuk.

Vigyázni kell, hogy ne valamelyik szervezet oldalán vagy csoportjába történjen az osztás, mert akkor sértjük a saját kutyáik érdekeit.

Alább meg fogom osztani néhány csoport linkjét, amihez érdemes csatlakozni, de előtte leírom, hogy mire érdemes figyelni, hogy a munkánk minél hatékonyabb legyen.

Ha dolgozol vagy valahol vagy, érdemes a csoportot lehalkítani, majd később visszaolvasod a történéseket. ezzel meg tudod előzni azt, hogy besokallj attól, hogy állandóan jelez a csoport, és mondjuk ezért kilépj.

A Facebook nem szereti, ha ugyanazt a tevékenységet sorozatban, szerinte indokolatlan mennyiségben végzünk. Pl. tiltással reagálhat arra, ha egyvégtében, szünet nélkül 50 osztást elvégzünk. 

Ezért érdemes több részletben elvégezni azt, egyébként így jobban is tudjuk biztosítani a folyamatosságot.

Érdemes egymás posztjához is hozzászólni, mert így a posztok fenn tudnak maradni  anélkül, hogy újra osztanánk.

Az is sokat jelent, ha reagálunk egymás posztjára, a Facebook algoritmusok jobban szeretik az egyéb reakciókat, mint a sima lájkot, szóval inkább szivecskét, sírós fejecskét kellene nyomni.

Ugyancsak a Facebook-algoritmus miatt hatékonyabb, ha úgy osztod az adott bejegyzést, hogy egy-két mondatot a poszt elé írsz. Ha nincs ötleted erre, nyugodtan másolj ki egy kulcsmondatot a posztból.

Fontos, hogy ez mindig az adott kutyáról szóljon, pl. ne minősítsük itt a gazdát, hiszen elmehet a poszt abba az irányba, hogy mindenki jól megmondja a véleményét, de a mi elsődleges célunk az, hogy az állatnak megoldást találjunk. Véleménye mindannyiunknak van, de az nem visz a megoldás felé.

A legfontosabb, hogy örökbefogadás kommentben nincs. Tehát ha a megosztásaitoknál érdeklődnek, akkor MINDEN esetben az orokbefogadas.puli@gmail.com email-címre irányítsd őket.

Még valami. Én nem szeretem tudatni, hogy melyik gyepmesteri telepen van az adott kutya. Ez egyrészt azért van, hogy az örökbefogadás mindenképp a Pulin  keresztül menjen, másrészt létezik olyan telep,  ahol ingyen kontroll nélkül viheti a kutyákat bárki, és ezt ugye nem szeretnénk.

Egy állatot addig osztunk, amíg megoldás nem született neki. Ezt felülírhatja egy SOS feladat, mint pl. kórházi kezelésköltségére való gyűjtés.

Lájkold a Puli Állatvédő Egyesület-Debrecen  oldalt, ha még nem tetted.

Te is kereshetsz megfelelő csoportot, de itt van néhány link, ahova kérheted a felvételed:

https://www.facebook.com/groups/1850936568486172/

https://www.facebook.com/groups/129063907188418/

https://www.facebook.com/groups/383017025659798/

https://www.facebook.com/groups/235304800351531/

https://www.facebook.com/groups/1090034491107957/

https://www.facebook.com/groups/160972237605426/

https://www.facebook.com/groups/allatvedelemhir/

https://www.facebook.com/groups/274461532568852/

https://www.facebook.com/groups/csak.kutya/

https://www.facebook.com/groups/216066068431714/

https://www.facebook.com/groups/478148895907503/

https://www.facebook.com/groups/gazditkeresek/

https://www.facebook.com/groups/1103665532998901/

Ide csak németjuhászokat osszunk:

https://www.facebook.com/groups/nemetjuhaszmentes/

Ide pedig csak kölyköket:

https://www.facebook.com/groups/s.o.s.kolyokkutyak/

https://www.facebook.com/groups/kolyok/

Please Login to comment

Hozzászólhat bejelentkezés nélkül is!