A nem megfelelő bánásmódot ide jelentsd be – NÉBIH közlemény


soskutya

Közlemény 2019 szeptember 11.

A gazdák felelősségére szeretnénk felhívni a figyelmet évek óta azzal, hogy állattartási ismereteket adunk át, kiadványokkal, honlappal, facebook oldallal, rendezvényeken.

http://szabadagazdi.hu/
https://www.facebook.com/szabadagazdi/

Az állatokkal való jó bánásmód eléréséhez szükség van az állattartók szemléletének megváltoztatására, szemléletformálásra, amelyet hosszú évek munkájával lehet megalapozni. A Nébih ingyenes zöldszámán (06 80 263 244) minden konkrét, állatokkal kapcsolatban felmerülő nem megfelelő bánásmódot be lehet jelenteni. Az eddigi bejelentések mindegyikét kivizsgáltuk, amennyiben megfelelő konkrét adatokat, információkat juttattak el hozzánk.

A menhelyek számára évente lehetőség van pályázni pénzügyi segítségre korszerűsítés céljából, amely pályázatot az Agrárminisztérium hirdet meg.
A médiában időről-időre felbukkanó sajnálatos eseteket figyelemmel követjük, ezek egy része bűncselekménynek minősül, amelyben a rendőrségnek van hatósági jogosultsága eljárni.

Üdvözlettel,
Nébih Admin

A NÉBIH Ingyenes zöldszámán 06 80 263 244 minden konkrét, állatokkal kapcsolatban felmerülő nem megfelelő bánásmódot be lehet jelenteni.

A bejelentéseket minden olyan esetben kivizsgálják, amikor az állattartás helyét és a konkrét problémát pontosan, beazonosítható módon jelzik feléjük.


Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ha bárki állatkínzással kapcsolatos esetet tapasztal, akkor a területileg illetékes rendőrkapitánysághoz kell fordulni

Hozzászólhat bejelentkezés nélkül is!